Reklama
 
Blog | Lukáš Divina

Pravda Vítězí

Cílem tohoto článku je zamezit v opětovném zvolení za presidenta toho převlečeného Číňana, co se nazývá staročeským titulem Zeman. Je pravda, že svým chováním nedělá ani čest svému vznešenému staročeskému jménu. Podle mě by se měl sebrat a odstěhovat se do své vysněné Číny. Ale bojím se, že by nám ho rychle vrátili, kdyby se tam začal projevovat podobně jako ve své „bývalé“ vlasti. Je pravda, že by se k vůli tomu odebrání občanství musel schválit zvláštní zákon, ale u nás nic neobvyklého v zemi, kde máme různé zákony třeba Lex Babiš. To mě napadlo jen náhodou. Ne, že bych ho považoval za zbytečný, protože jak říká moje milá máma, tak se nedá nahromadit tak velký majetek a „nestoupnout přitom někomu na kuří oko.“ Obrazně řečeno. Já Sám jsem posledně volil knížete Karla Schwarzenberga. Dlouho jsem pak chodil a nevěřil jsem, kde nabral těch pokud se nemýlím 55 % hlasů. Až poté jsem si to vysvětlil místem mého pobytu a jistou úrovní mých spoluobčanů. Je pravda, že převážnou část svého dospělého života trávím v Praze, která nebyla příliš nakloněna současné hlavě našeho státu, z čehož vyplývá, že ani já nejsem mu příliš nakloněn. Myslím si, že výkonem své funkce, dává spíše za pravdu svým odpůrcům a mám strach, že tím vede svoji předvolební kampaň od okamžiku kdy nastoupil do úřadu.

Já tvrdím, že ať si národ zvolí kohokoliv. Pokud to nebude opět Zeman, tak, že to bude lepší než Zeman. Já udělám vše, aby to opět nebyl náš přes míru lidový president. Mojí podporu má Šimon Pánek, ředitel organizace Člověk v tísni. Už třeba jen tím že je to humanitární organizace, která se snaží pomáhat druhým lidem. Už slyším škarohlídy, kteří řeknou „proč pomáhá v zahraničí?“ a já se zde musím připojit k bývalému presidentu Václavu Klausovi, který v jednom svém novoročním projevu řekl, že žijeme v té nejlepší době. A já mu musím dát za pravdu! Ač jako presidenta jsem ho moc rád neměl kvůli jeho příliš průhledným amnestiím, které dostali z vězení až příliš okatě některé zastánce jeho politiky „zhasnout a nedívat se, co si kdo ukradne“, které říkal privatizace. Rozhodně nesahají ani ke kotníkům našeho prvního po listopadového presidenta Václava Havla, který se snažil vést naší vlast v duchu našeho prvního demokratického presidenta Tomáše Garrigue Masaryka. Já bych z Těch co už ohlásili svojí kandidaturu podpořil pana Prof. Ïng. Jiřího Drahoše DrSc, ale jen z těch, co už ohlásili svojí kandidaturu. Doufám, že Šimon ji ještě ohlásí, ale byl jsem zde uklidněn kolegou, že si myslí, že ji neohlásí, protože má určitě lepší věci na práci.  Já se ho zapomněl zeptat: „Jak to ví?“, „Jak se z toho vykroutí?“.

V dějinách existuje pouze několik poznámek hodných osobností jako Král a Císař Karel IV. Bohužel je to na časové ose už trochu moc daleko. 2018-1492 je 666 zrovna ďáblovo číslo let od objevení Ameriky. To jsem zvědav, co ještě od té Ameriky můžeme očekávat, kromě Donalda Trumpa. I když je Trump (česky „trumf“) toho zvláštním příkladem.

Zrovna dnes se mi ohlásila návštěva ze školy. Já si vyžádal, ať sebou vezmou pana prof. Zbyňka Škvora, který vedl mojí diplomku na téma Distributed Amplifier Oscillator. V té bych velmi rád pokračoval na mém Ph.D. Jsem zas o něco blíže cíli a snad i ženitbě s mojí vysněnou slečnou Jól. … Chtělo by to pár krátkých poznámek o tom, jak krásně se mi tu žije. Teď jsem musel přemýšlet, jak řeknu jedné slečně, že s ní nechci nic mít, ale šlo to překvapivě snadno. Je to o moc snadnější než jí přesvědčit o opaku.

Ale teď zpět k tématu:

standarta.

Reklama