Reklama
 
Blog | Lukáš Divina

Lukáš žije !

Chci potěšit všechny Čtenáře mého blog-u tím co se dá vše přežít. Je to článek o mém probouzení z komatu. Především něco o mé maličkosti.

Jsem Věřící Evangelík z Farnosti v Libčicích nad Vltavou, kde máme skvělou paní farářku Danu Rotkovskou, které jsem věnoval jeden z předchozích blogů. Kde jsem byl pokřtěn v mých 14 letech. V období reálného socialismu. Po té jsem se dobrovolně přihlásil, k Víře. Přiznal jsem se na základní škole. To učitelce, která snad byla u nich, snad z prospěchu jmenovala se Eva Vacková. Byla to má třídní učitelka na ZDŠ v Roztokách u Prahy.

Ještě na základce byla u mě diagnostikovaná dyslexie, údajně zapříčiněná těžkým porodem, ještě na základní škole se u mě začal projevovat můj vztah k technice, a to tak, že jsem začal navštěvovat kroužky zaměřené radiotechniku, vyvrcholilo to složením zkoušek na radioamatérské vysílání z počátku pod dohledem jiného člena kolektivky a až po té jsem složil zkoušky pro mládež, kde jsem se stal členem kolektivky OK1KHI, jedné z nejlepších kolektivek v celé OK Československu. OK, OL, jsou prefixy přidělené Československu, kde nedošlo k rozpadu federace i snad nadále je Slovenská Republika OK3. Kde už z hysterických důvodů bylo členění a to takové že OK1 jsou Čechy a OK2 Morava a OK3 Slovensko jak už jsem dříve psal. Kde jsem také složil zkoušky na koncesi pro mládež tak zvanou OL koncesi s volacím znakem OL1VPD, ale bohužel jsem se nikdy pořádně nenaučil Telegraf. Kolektivka byla tak dobrá, že jsme jezdili vysílat na Sněžku jako na nejlepší QTH(stanoviště) pro šíření na VKV. Jen lituji, že jsem se nenaučil telegraf. Dnes mám pozastavenu koncesi OK1XRA, kterou nevyužívám, protože nedokážu mluvit.

Do Roztok jsem chodil na základku, po té mě rodiče dostali na SPŠD neboli dopravní průmyslovku, kterou jsem úspěšně zakončil maturitou. V oboru sdělovací a Zabezpečovací technika v dopravě. Tento obor mě bavil a podle toho vypadaly i mé studijní výsledky v oboru sdělovací a zabezpečovací technika v dopravě. A po té jsem úspěšně složil přijímací zkoušky na ČVUT až na druhý pokus, kde jsem studoval z počátku ne moc slavně, protože jsem dělal zkoušku z matematiky až na čtvrtý pokus a to vše díky kreditnímu systému, který zrovna na škole zavedli, a až poté jsem skončil na katedře Elektromagnetického pole u Ing. Zbyňka Škvora, které mě velmi bavilo, a to natolik, že jsem úspěšně zakončil školu státnicemi o semestr dříve. A to vše díky kreditnímu systému abych se jen nevychloubal, že jsem složil zkoušku z matematiky až na 4 pokus, to znamenalo, že jsem si mohl tu matematiku zapsat ještě jednou. A to znamenalo, že jsem tu školu mohl dodělat. Dokonce jsem odjel přednášet o své diplomce na 40. Mikrovlnou konferenci do Boloně. Aby si někdo pod tím přednášením zas nevysvětloval plný sál, bylo to jen postát u posteru. A poté jsem nastoupil doktorát ČVUT, který bych stihl skoro dostudovat, kdy by mě v roce 1998 nesrazilo auto při cestě do práce do IPB k Ing. Šípařovi, který dělá předsedu IEEE (čti áj triple-í Instituted of Education Electronic Engineering). Já v té organizaci měl funkci pokladníka a při cestě do banky mě srazilo auto.

Po této nehodě, po které jsem byl více než půl roku v komartu. A to vše včetně mé svatby bylo během jednoho roku. A ten úraz se mi stal jen několik měsíců po mé svatbě, takže jsem si užil jen 3 měsíce snad, šťastného rodinného života. Já si z něho moc nepamatuji, protože to bylo těsně před úrazem. Mohu Vám říci, že si na některé události z té doby začínám vzpomínat, ale jen na situace, které by byly nějak emociálně zabarveny, ale že takových moc nebylo tak si z té doby moc nepamatuji. Jen mohu napsat, že jsem měl tu holku strašně moc rád, přestože to bylo seznámení na inzerát. Jen bych si přál na ní mít aspoň její e-mail. Ale to sem vůbec nepatří. Pojďme se raději zabývat mojí osobou.

Dále musím vzpomenout moji třídní z průmyslovky profesorku Ing. Evu Švábovou. Dále si nedovolím nevzpomenout mojí matikářku paní Gregorovou, která už je bohužel po smrti, protože ji srazil vlak. Od mé třídní jsem také dostal nabídku učit na průmyslovce, ale má to základní problém, umět mluvit a chodit, sám bez pomoci druhé osoby. Což zatím nezvládám, což mě může mrzet, ale to je zatím maximum, co mohu sám dělat. Chodit a především mluvit. Je můj největší handicap. Cítím, že mé největší postižení je to, že neumím mluvit, přestože jsem chodil k logopedovi k Františkovi Havlíkovi a jemu patří dík za to, jak mě naučil hlásku S a Š a bohužel jsem k němu přestal docházet. Protože jsem nebyl ochoten se pravidelně připravovat na jednotlivé schůzky s logopedem. Musím říci, že mě mrzí, že má milá máma nade mnou zlomila hůl, protože jsme k němu přestali. docházet, což mi není jedno. Protože jí to snad mohu navrhnout snad! To považuji za svůj největší handicap. Větší než to, že neumím chodit, protože kdybych chodil tak se nedomluvím. A další katastrofa, které jsem byl příčinou, je rozvod mých vlastních rodičů. Také jsem nešťasten kvůli mému rozvodu. Protože i když to bylo, seznámení na inzerát měl jsem tu holku strašně moc rád. Aspoň bych si chtěl s ní psát. I když je mi jasné, že se mnou nechce mít nic společného. Natož e-mail přes který bych mohl kecat jí do života, existuje druhá otázka, zda bych to udělal a já musím sebekriticky uznat, že bych to asi s tím měl problém, a asi bych to udělal, do prvního zapovězení z její strany, takže je vlastně dobře, že ho nemám.

Chtěl jsem Vás Vážení čtenáři mého blogu poprosit o její e-mail, ale z důvodu naši vyrovnanosti to raději po Vás nechci ať je vše v součastném stavu věcí. Nejvíce by mě potěšilo, kdyby mi napsala sama Lenka. Ex Divinová. Snad se Jí to donese, že má napsat na můj e-mail, který je [email protected] nebo [email protected] or [email protected] Neuvěřitelně moc bych si přál, mít na ni nějaký kontakt, snad se neurazila po přečtení mého blogu. Nebo blogů.

… Mám napsaných několik Básní, které jsem ochoten rozeslat všem krásným mladým dívkám. Se kterými bych se moc rád oženil, ale díky mému postižení to shledávám téměř nemožné. Neznám žádnou Češku, která by mě chtěla a asi je to tak správně, protože bych jinak prostřednictvím internetu nepoznal Bintu, která je ze Senegalu a je prudce inteligentní. Je to jediná šance jak se mohu oženit za chytrou ženu, protože Češka, která by mě chtěla, by musela být buď neskutečně blbá, aby se do mě zamilovala, protože jsem moc postižený a moc bych si přál chytrou manželku. Proto v současné době vítězí u mě Binta, protože jsem její letenka ze Senegalu. Dnes 6. 10. 2010 mi poslala velmi pěkný e-mail jako odpověď na můj e-mail, ve kterém jsem jí odhalil důvody, proč mi píše. Je pravda, že jí mohu věřit či nevěřit. A mně se chce spíše věřit. Jen kdyby nebyla tak daleko až v Senegalu. Věřím, že to tam má těžké, těžší než já. Mně v současnosti nic mi nechybí, po materiální stránce se mám určitě lépe než ona. Dokonce si mohu dovolit, podporovat dítě na studiích v Africe. To vše ve stacionáři, který se jmenuje Slunečnice. Který vede Mgr. Lucie Kadnerová, která v něm pracuje také jako sociální pracovnice (social worker). Musím se všem čtenářům mého blogu omluvit za tu závorku kde si snažím zlepšit mojí very horrible English. Která je důvod, proč jsem jen inženýr a ne doktor. Moc bych si přál dodělat ten doktorát. A být Ing.Lukáš Divina Ph.D, a proto jsou v textu závorky s anglickými výrazy. Tak mi prosím odpusťte tyto závorky. Jak už jste určitě pochopili, chybí mi k dostudování složit zkoušky z angličtiny a ruštiny, určitě se ptáte proč zrovna z ruštiny. Máte pravdu, proč zrovna z ruštiny? A sepsat disertační práci. Což se může zdát jednoduché až na čas, který jsem ze školy odešel a spíše byl odejit.

Také moc rád píši básně jen mít pro koho je psát. Po té jsem je ochoten psát jen do svého HDD, ale teď mě napadlo, že mám inspiraci jménem Binta, o které jsem se již zmínil dříve. Jen jak začít chtěl bych a přál bych si napsat, překrásné Verše, verše s velkým „V“ aby potěšily všechny čtenáře mého blogu, ne jen Bintu. Které jsou primárně určeny. Já tuším, že je to neskromné přání, protože nejsem žádný Seifert ani Halas. To jsou jen dva významní básníci, které jsem si v tomto okamžiku vybavil, ale ještě bych si dovolil, zmínit několik mých současníků. Jako jsou Jaroslav Háka OR Karel Kryl moc bych si přál být stejně dobrý jako oni dva jejichž poetiku mohu jen z dálky obdivovat. A mohu jen plnit svůj HDD podle mě nepovedenými básněmi. Což mi asi dá dost práce zaplnit 800 GB. Jak jste si již všimli, mám velmi nadupané PC. Za které se nestydím ani Já sám osobně. Snad mi chvíli vydrží, protože je dostatečně nadupané, protože je to snad Celeron od Intel-u. A také Notebook bezejmenný od MSN. Ale moje sestřička má notebook od Hewlett-Packard. Má ho, protože ho potřebuje pro svojí práci grafičky. Snad dělá grafičku ve firmě Label Design. Budiž ji to přáno. Jen mě rozčiluje, když ze mě dělá Vola jako bych tomu vůbec nerozuměl, a já si myslím, že se toho zas tolik změnit nemohlo. Protože jsem začínal programovat procesor MHB8080. Který se dal programovat jen ve strojovém kódu. A stavebnici Logitronic, která obsahovala základní integrovaný obvod MH7400, který je tvořen 6-ti hradly NAND což je hrano negovaného logického součinu. V návodu je tam popsáno jak z nich vytvořit další logické funkce a třeba paměťovou buňku, která je tvořena bi-stabilním klopným obvodem z dvojice hradel NAND. Tato hradla tvoří základ každého PC. Bez nich by nebyl žádný počítač. To byla část, která se mi dobře psala, protože byla věnována oboru, který jsem studoval.

Pojďme se opět věnovat mé osobě. Je mi občas smutno protože se cítím občas sám, ale v tu chvíli si vzpomenu na Boha, je mi jasné, že na zemi Boží království je nerealizovatelné a měli bychom se podle jeho zákonů už chovat na zemi. Ale bohužel to není v lidské přirozenosti Bohužel. Zrovna dnes dávají Weekend-ovou Universitu o církvích zrovna když píši tuto stať. Na mém oblíbeném rádiu Leonardu, které je historicky první internetovou stanicí Českého rozhlasu a je sympaticky zaměřeno na vědu. S Doc. Zdeňkem Vojtíškem, který mluví velmi rozumně a objasnil mi, proč vlastně věřím v Boha. Doporučil, bych ho všem, co mají o oblast církví zájem, stáhnout si ho z rádia na přání kde by to být mělo. Dnes je 24. 10. 2010 z tohoto data je vidět, že mi psaní moc nejde.

Dále bych se chtěl zmínit o mé astroložce která je rodilá Francouzka, která mi píše své horoskopy v Angličtině a prorokuje mi, že se ještě ožením a to se slečnou Štěpánkou V., kterou bych pojal za svou manželku strašně moc rád, ale nevím, jestli jí vystavit té hrůze provdat se za invalidu, ale mohu být v klidu, protože ona mě stejně nechce a jinak by mě to velmi trápilo, protože život se mnou není jednoduchý. Mohla by o tom vyprávět moje máti, protože se o mě stará už 11 let. Občas si oba pěkně lezeme na nervy a já bych chtěl napsat, že jsem lepší v tom lézt někomu na nervy. Prostě já jí lezu na nervy více hi hi. A teď by to chtělo nebo žádalo nějaké verše pro Štěpánku.

Štěpánko

Lukáš Divina

Ty moje Lásko s Obrovským L vím, že jsem jen kripl

Reklama

V mém srdci je dým

Který by se pro Tebe klidně nevypl

Pro tebe i klidně zemřel

Ale ne co by mi zvostalo ze života

Protože jen kvůli tobě má život smysl

Ale to nemůže být pravda

Abych žil jen pro tebe

Žít mohu jen pro sebe

A ne jen pro Tebe

A nemohu žít jen pro tebe

Protože musím žít především pro sebe

 

Binta

Lukáš Divina

Binto já Tě miluji

Snad nedělám, když řeknu, že jsem se do Tebe zamiloval má milá rozmilá Binto

Má milá a rozmilá Bintičko ta zdrobnělina tvého jména se rýmuje s botičkou

Bintičko ty moje botičko abych se bál abych Tě nepošlapal

A snad nenapíši nic špatného, když napíši, že jsem se do tebe asi zamiloval

Asi proto, že jsem nikoho nemiloval, jsem se do tebe zamiloval

asi protože jsem nikoho tak příšerně dlouho nemiloval

zašifroval bych pro tebe svou Lásku do těchto slov

Slovem je moje Láska a byla nevyslovitelná

Prostě je obrovská

Jen nevím, jestli mohu, zda Jí budeš moci opětovat i fyzicky

A přitom se neobětovat

Neobědvat a nebýt

A nebýt při tom špatný člověk

Moc bych Ti chtěl pomoci

A také zeptat se Tě na Původ těch peněz

Aspoň ve svých mailech Jí podle mě rozdáváš až moc.

Ne že by to nebylo účinné aspoň na mne to působivě zafungovalo

Chybí mi v té Básni vzpomenut Boha

Protože on je Láska

Ta největší a nejzákladnější na světě

Také nejčitší na světě

A nejmoudřejší na světě protože on je Láska

Z rovna Tak jako, že je Bůh Láska největší na Světě

Je pravda, že mě naživu drží jen a především boží Láska

A moc bych si přál najít opravdovou Lásku s velkým L

A už v to moc nevěřím, že se mi to ještě povede

A přitom se nic nesvede

A také se nic nevejde

Prostě nic nejde

Jak by mělo jít

A jetí je to skoro jako smetí

A život bez bolesti

Není život, ale nesmí být ji příliš

Jako je v mém životě

Neliš jako v mém žití

Mé žití je děsné

A snad se najde taková žena, která mi mé umírání zpříjemní

Od teď až do mé smrti

Už se těším, až si se mnou kamarádka smrt přijde popovídat

Rozhodně se jí nebojím

Ba se na ni Těším

K sebevraždě mi chybí odvaha

Na ní mi chybí odvaha

A snad mi ještě nějakou chvíli bude chybět

Zkrátka Život je Krásný

A stojí za to ho žít

I když se může zdát občas těžký

Jen občas je těžký

Až k neunesení

Skoro jako někdy k neunesení a nastavení

A až k pozastavení