Reklama
 
Blog | Lukáš Divina

Knížectví

Budu volit Karla Schwarzenberga!!!

Jsem jednoznačně pro to, aby si náš Národ zvolil na Pražský hrad knížete Karla Schwarzenberga. Myslím si, že by to byla nejsnadnější cesta k znovu nastolení Českého království a je pravda, že by to bylo obnovení konstituční demokracie, téměř po 1200 letech. Jednoznačně jsem pro znovu nastolení konstituční demokracie Anglického typu, která by se měla stát naším cílem. Protože má dlouholetou tradici. Rozhodně delší než období naší nesvobody, které zakončila tak zvaná Sametová revoluce.  Příští rok od roku 1989 uplyne čtvrť století a bylo by krásné vykročit s knížetem ve vedení našeho státu. Příliš ateistického státu. Uplyne čtvrť století, což je asi nejdelší čas, co žijeme v demokratickém systému. Jsem věřící evangelík, což je v dnešní době zcela neobvyklý jev. A proto budu volit Karla. Budu se snažit ovlivnit své okolí, aby mu dalo svůj hlas. Doufám, že se mi alespoň povede přesvětit mojí sestru, aby šla ke druhému kolu prezidentské volby. Doufám, že mi to nedá mnoho práce jí přesvědčit, aby volila zrovna Karla.

Osobně jsem proti rozšiřování prezidentských pravomocí. Sám osobně jsem proti veřejné volbě prezidenta. Myslím si, že by tato pravomoc měla být navrácena parlamentu, protože by to mohlo vést k devalvaci volebního aktu v naší společnosti. Dodám, že se nám s mojí milou mámou ale povede přesvětit mojí milou sestru Katku, aby podpořila knížete aspoň ve druhém kole. Já sám se musím přiznat k tomu, že jsem knížete také nevolil, ale po tom, co do druhého kola voleb nepostoupil můj kandidát na presidenta Přemysl Sobotka, tak z hrůzy aby nebyl zvolen Miloš Zeman, budu volit za presidenta knížete Karla Schwarzenberga.

Tento blog je přesný projev nejběžnější „volební strategie“ pro dvoukolový volební systém. Já jsem spokojen s tím, že kníže podporuje církevní restituce, protože to, co bylo ukradeno, musí být vráceno, nebo finančně nahrazeno. Má Evangelická církev nikdy neměla zázračné majetky. Myslím si, že bude daleko náročnější a dospělejší se starat o svůj majetek sami. A je to rozhodně výzva k tomu se chovat dospěle jako církev. Chápu to jako obrovskou výzvu i pro moji osobu proto, abych osobně „přispíval desátkem“. Což by mělo být asi 800 Kč měsíčně…

Pojďme se vrátit k účelu tohoto přípěvku. Cílem toho blog-u je podpora prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga. A tak vyzívám všechny čtenáře mého blog-u, aby podpořili v druhém kole Karla Schwarzenberga. … Rozhodně raději bych viděl na Pražském hradě jeho, než jeho protikandidáta. Pro mě příliš plebejského Miloše Zemana. Nevím proč, vzpomněl jsem si na Milouše ze Saturnina. Všichni musí uznat, že takového prezidenta by nechtěli…  A proto ještě jednou budeme volit Karla Schwarzenberga. Je to jediná možnost pro trochu inteligentní lidi. Ne že bych se chtěl považovat za příliš inteligentního člověka. To v žádném případě v očích Milouše Zemana nejsem.

Proto budu volit Karla Schwarzenberga!!!

Reklama