Reklama
 
Blog | Lukáš Divina

Evangélium

Je pravda, že bída přišla i na kozáky a tudíž i na mě...

Toto je článek pro můj blog, ve kterém popisuji, jak (že) jsem se dostal z tuze konformního mama-hotelu až na Černý Most do chráněného bydlení od Centra Slunečnice, což je církevní organizace založena při Církvi Česko-Slovenské Bratrské Církvi Evangelické.

Je pravda, že věřících je tu pomálu skoro by se dalo říci, že jsem jediný opravdu praktikující věřící v celé Slunečnici. A mě mrzí, že když jsem se sháněl po kostelu na nedělní dopoledne tak stejně jsem se musel obrátit e-mailem na své známé Faráře, což mě vzhledem ke zřizovateli Slunečnice trochu zamrzelo, ale jen trochu. Protože v Bibli je snad psáno, že největší pomoci se dočkáš z konců svých ramen. Což je bezbožný přístup nás evangelíků, ke kterým se hrdě hlásím.

Protože mě křtila v mých patnácti letech v rámci toho, že jsem jedno z Husákových dětí, ročník narození 1972, si každý z Vás snadno spočítá, že v mých 15 byla nejhlubší doba reálného socialismu a já byl pokřtěn sestrou farářkou Danou Rotkovskou. Zároveň jsem jí byl později i oženěn a tři měsíce po mé svatbě mě pak srazilo auto.

Také je pravda, že jsem od pana Hoffmanna dostal Nový zákon. Jako knihu, ale bohužel nevěděl, že by mě více potěšil Starý zákon, protože už delší dobu koketuji s myšlenkou přestupu na židovskou víru, ale ortodoxní židé to mají nesmírně složité v naší bez Božné společnosti.

I pouze jako věřící si připadám jako pěkný exot.

A to jsem jen obyčejný kripl evangelík.

Reklama