Reklama
 
Blog | Lukáš Divina

Cerebrum

Mé první zkušenosti s Cerebrem, je to úžasná organizace, která pomáhá nám lidem po poranění mozku.

Úvodem, jak jsem k této ošklivé diagnose přišel… Musím napsat, že to bylo díky mé neuvěřitelné blbosti, zaviněné tím, že jsem zaspal při cestě na brigádu, kterou jsem měl v IPB u pana Ing. Vratislava Štepaře, který v tu dobu měl funkci předsedy IEEE Institute of Education Electro Engineer známější ve fonetickém přepisu jako „Áj triple Í“.

Já v tu dobu jsem si přivydělával v IPB, kam jsem chodil na brigádu, při studiu svého doktorátu, kde jsem se jim staral o počítače a při cestě do Banky mě na zastávce autobusu srazilo auto. Po té jsem upadl na půl roku do komatu a zůstaly mi trvalé následky.

… Díky tomu jsem se potkal s úžasnou mladou ženou, která pracuje jako sociální pracovnice v Cerebrum (kam bych snad měl nastoupit začátkem příštího roku na ambulantní léčbu), která se jmenuje Dominika L.

Neznal jsem její příjmení („Her surename”), což se změnilo, po dalším e-mailu. Její příjmení je L. Chtěl bych doufat, že se rozhodne změnit svoje jméno za to moje, i když to shledávám téměř nemožným, protože se určitě nemohu srovnávat s jejím určitě zdravým přítelem, se kterým momentálně chodí. Moc rád, bych z ní, učinil paní Divinovou. Anebo ze sebe učinil pana L. Zkrátka bych se s ní moc rád oženit – jen, jestli si to bude přát. Stejně jako já. I když o tom mám vážné pochybnosti. Vzhledem k tomu, že jsem invalida. A ona má určitě zdravého přítele, se kterým se nemohu srovnávat. … Jen mít příležitost se s ní scházet, nebo aspoň sejít se s ní.

She has the friend, but I haven’t possible the possibilities love by she. It is independed on me. On my true love, I think that I love the Dominica, but she don’t want me. She is working as the social worker in the Cerebrum. The Cerebrum is the organization working for the people that have damage the brain.

Právě jsem vyslechl novou teorii o vzniku měsíce a to takovou, že měsíc vznikl při dopadu planety na Zem (Impact a planet on the Ground) při kterém vznikly údajně dva měsíce, které se údajně srazily na oběžné dráze. … Právě poslouchám CD Tomáše Klusa a až se mámě omrzí, tak si ho nechám vložit do svého PC a nasampluji z něj MP3, které Ti pak pošlu, budeš-li chtít.

Teď něco o mé maličkosti jak už jsem zmínil dříve jsem invalida, který se sám ani neumí podepsat. Doufám, že Ti nebude vadit církevní sňatek, protože jsem věřící v Boha. To nese s sebou jisté morální zásady. Já tuším, že je předčasné o něčem takovém vůbec uvažovat. I když to patří k mým snům, ale jen k mým snům only my dreams”. Já jsem až příliš obyčejný I’m too much usual Young Man“.

 Co říkáš na ta splašená Neutrina, která překonávají rychlost světla? Jaký na to máš názor? Já myslím, že se v experimentu dopouštějí nějaké systematické chyby, ale je pravda, že se jim ty podivné výsledky povedlo potvrdit dalším experimentem a proto by mě k tomu zajímal Tvůj názor. Vím to jen díky ČRo Leonardo. Kde o tom informovali. Je to internetová Stanice Českého Rozhlasu. Zaměřená na Vědu (on The Science), což mě díky mému vzdělání moc zajímá, protože jsem radioamatér, který neumí mluvit a ani telegraf se zatím nenaučil. Brání mi v tom moje neuvěřitelná lenost a až po té ta dyslexie (já věřím, kdybych se jen trochu snažil tak, že to zvládnu), kterou mi diagnostikovali na základní škole, a přesto jsem vystudoval vysokou školu, která mě stála nejmenší úsilí v mém vzdělávacím procesu. Naproti tomu nejvíce problémů jsem měl se základkou. Kam jsem se v pololetí přistěhoval z Prahy. V Praze jsem bydlel na Žižkově v Husitské ulici pod vrchem Vítkovem, kam jsme chodili na procházky. Na vrch Vítkov.

Je mi strašně smutno kvůli smrti Václava Havla, protože nás opustil skvělý člověk. Literát, politik a náš první po revolučním prezident, který si zaslouží pouze můj hluboký obdiv. A úctu. Bohužel jsem jen sledoval přímý přenos převozu jeho rakve in the TV. Původně jsem chtěl vyrazit na jeho pohřeb, ale máma mi to rozmluvila, vzhledem k mému postižení by to bylo moc obtížné mě tam dostat. Což musím uznat a aspoň jsem to sledoval v TV na ČT24, kde jsem sledoval celý smuteční obřad.

Že k Vánocům, musím napsat, že i jeho odchod byl přesně načasován z hlediska jeho abstraktních dramat komedií. Bylo to z hlediska času jako by to sepsal on sám. Uznejte prosím mít pohřeb 23. prosince den před štědrým dnem bylo to Havlovské načasování jeho pohřbu. I když to ten člověk už nemůže ovlivnit, ale musí k tomu dát prvotní příčinu. Musí ve vhodný čas zemřít. I když se to může zdát jednoduché, ale jen v případě sebevraždy. Samozřejmě netvrdím, že to byl tento případ. I když se to zdá podezřelé? Já teď musím napsat biblické „kdo jsi bez hříchu, hoď prvním kamenem“. Z krátka se mi to zdá téměř nemožným, ať si každý na to učiní názor sám. Toto je jen názor jednoho hloupého Electro Engineer, který se touží stát doktorem, v oblasti mikrovlnné techniky. A asi se mu to už nepovede, protože sám neumí chodit a neudrží stabilitu tak, abych mohl dojíždět do školy bez doprovodu druhé osoby a těch, kdo by chtěli pobýt in the capital city named Prague. … 13km from my home. Isn’t long distance? Now comeback to the Czech language. Já vím, že Anglicky neumím. Tak se Vám Všem musím omluvit za ty odskoky do angličtiny.

Dominika

Lukáš Divina

Reklama

Dominiko ty má lásko

Vyjímečná

A jedinečná

Chce se mi citovat jednu sentenci z tmavomodrého světa

Ona sice nechce ale je to tak krásné být zamilovaný“

Zaláskovaný

Hluboce do Vás zamilovaný

A nebýt nemilovaný